Председник општине обишао реновирану COVID амбулатну

Општина Бела Црква ребалансом буџета определила је 420.000 динара за изолацију ковид амбуланте у Дому здравља „Бела Црква“. Радови су спроведени у веома кратком временском року, урађена је изолација и преграђивање овог дела Дома здравља где се обављају прегледи пацијената са респираторним симптомима.

Председница општине Бела Црква Виолета Симић истакла је да су на овај начин побољшани услови за пријем, прегледе и дијагностику пацијената са сумњом на ковид-19, а истовремено значајно је подигнут ниво заштите осталих пацијената који долазе у Дом здравља због других здравствених тегоба.

„Веома нам је битно да нашим суграђанима обезбедимо адекватне услове здравствене заштите, нарочито сада због хладнијег времена, да више не морају да чекају испред Дома здравља када долазе са повишеном температуром и другим респираторним тегобама. Сада у ковид амбуланти постоји чекаоница и сви први прегледи се обављају по прописаној процедури. Потпуном и квалитетном изолацијом спроводи се мера заштите осталих пацијената и на тај начин елиминисан је ризик од ширења инфекције ковидом-19“ – рекла је председница општине Бела Црква Виолета Симић.

Председница општине упутила је посебну захвалност и подршку свим здравственим радницима који се у овом тренутку боре са пандемијом ковида-19, као и свим нашим суграђанима који доследно спроводе превентивне мере и на тај начин штите себе и друге од ширења инфекције.

Подели ово:

Архиве