БЕЛОЦРКВАНСКИ КАРНЕВАЛ

Како је већ познато туристичка сезона у Белој Цркви званично почиње одржавањем манифестације „ БЕЛОЦРКВАНСКИ КАРНЕВАЛ“.

Белоцрквански карневал је традицонална манифестација, која се са прекидима одржава преко 150 година. У њему учествују локална средина и регион Баната, заинтересоване организације и културно-уметничка друштва, као и карневалске поворке из земље и иностранства. Учесници, њихови наступи и интереси утврђују се за сваку карневалску годину посебно, на основу договора и утврђених услова.

Програм карневала  је седмодневан. Он обухвата:
-Излагање цвећа у отвореним и затвореним просторима, у цветним двориштима, баштама, терасама, са избором и награђивањем најлепших,
-Радионица цвећа, програм едукације за производњу и продају цвећа,
-Музичке и остале културне свечаности посвећене цвећу и карневалу,
-Изложбе, промоције, медијске презентације и остале програме и активности који одговарају фестивалу и месту збивања,
-Културни програми који се везани за мултинационалност овог подручја, односно културно-уметнички програми базирани на језицима, фолклорима и обичајина националних мањина,
-Гостовање карневалских и певачких група, фолклорних удружења и др.
-Завршницу карневала чини поворка са експонатима који се специјално праве за ту прилику месецима раније, поред експоната ту су и мажореткиње, као и из свих карневалских градова учесници који долазе прерушени или са својим експонатом итд.
-По завршетку поворке организује се ватромет код главне бине.

Реализацијом Карневалске свечаности и ове године, као и годинама уназад, наставиће се веома дуга традиција нашег малог града, традиција по којој нас распознају у земљи и шире.
Укључивањем што већег броја туриста, посетилаца, грађанстава, младих људи, институција и организација у наставак традиције допринећемо развоју културног духа који је однегован у нашем народу.

Добродошли.