Александра Војновић из Беле Цркве међу 20 најбољих ђака генерације у Србији и Републици Српској

Александра Војновић, матуранткиња Белоцркванске гимназије и економске школе школске 2016./2017. нашла се међу 20 најбољих ђака генерације на конкурсу који су за 500 најуспешнијих ученика из целе Србије и Републике Српске организовале компанија ЛИНК гроуп и Фондација за образовање Њ.К.В. Престолонаследника Александра Карађорђевића. Александра је тако добила прилику да своје усавршавање и даље напредовање настави на ИТАцадемy, међународној школи за најтраженије ИТ професије бесплатно у трајању од годину дана.

 

aleksandra vojnovic

 

 

Двадесеторо ђака генерације ће ИТ академију похађати онлине и то програм који сами изаберу. По завршетку школовања доћи ће у прилику да стекну и светски признате сертификате, као што су Мицрософт, Орацле, Цамридге и многи други.

 

aleksandra-dodela diploma

 

 

-Александра Војновић је ученица која је од првог разреда показивала велико интересовање за школу. Вредно је учила и постизала одличне резултате и ван оквира планираног рада. Ишла је на разна такмичења, залагала се у ваннаставним активностима. У разреду је увек била спремна да помогне својим друговима и да их подржи. Једном речју – најбоља, каже њена бивша разредна проф. Весна Тасић.

 

aleksandra -dodela u belom dvoru

 

-Била сам  председник Ђачког парламента две године у Белоцркванској гимназији и економској школи, стекла сам огромно искуство у раду са људима и у остваривању за планова и пројеката. Учествовала сам у хуманитарним акцијама,на свечаним академијама, ликовним изложбама, у Ноћи музеја, у Данима отворених врата у гимназији, на Белоцркванском карневалу. Ишла сам на такмичења из српског језика, математике, биологије, физике и историје и стизала два пута до републичког такмичења. Трудила сам се увек да дам све од себе и да учиним своје родитеље и професоре поноснима. Уписала сам Техницки факултет „Михајло Пупин“ у Зрењанину, а школовање на ИТ Ацадемy представља за мене огромну прилику да унапредим своје знање и сигурно ћу је искористити најбоље што могу. Сматрам да је вредело трудити се све ове године јер ће поменуто сколовање бити мој подстрек да никада не одустанем, самоуверено каже Александра Војновић.

Подели ово:

Архиве