Фондација „Хумана срца“ испуњава новогодишње жеље малишанима у Белој Цркви

Projekat-Pozeli-zelju-Bela-Crkva-naslovna-678x381

Циљ пројекта „Пожели жељу“  је да се деци и младима који живе у слабије развијеним општинама Републике Србије испуне новогодишње жеље. Пројекат је планиран у општинама Блаце, Бела Црква и Варварин.

Приликом отварања пројекта „Пожели жељу“ у Белој Цркви представници Фондације „Хумана срца“ посетили су Дом за децу и омладину „Вера Радивојевић“ и омогућили корисницима Дома да први упису своје новогодишње жеље и убаце их у специјално дизајнирану кућицу жеља.

Свечано отварање пројекта у Градском парку било је у оквиру манифестације „Kултурно лето“ уз наступе Градског хора „Белла Мусица“, KУД „Белоцркванске мажореткиње“ а полазници „Школе Плус“ приредили су рецитал о новогодишњим жељама.

„Изузетно ми је драго што Фондација „Хумана срца“ заједно са госпођом Биљаном Барошевић и Марином Томан реализује овај пројекат у Белој Цркви и што ће наша деца дочекати 2023. годину са још једном испуњеном жељом више. Нама као локалној самоуправи то пуно значи, с обзиром да спадамо у ред слабије развијених општина, значи за родитеље, а првенствено значи пажња коју неко поклони и знак да неко мисли на нас“ – истакла је председница општине Бела Црква Виолета Симић.
Пројекат „Пожели жељу“ је подржало и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

„Ми смо ту да заједно и тимски оставримо све њихове снове и испунимо новогодишње жеље. Поносна сам што сам део тима који се несебично залаже да се побољша квалитет живота грађана и младих у неразвијеним општинама. Волела бих да се што више деце укључи, јер ћемо тиме остварити што више новогодишњих и божићних жеља“ – каже помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Биљана Барошевић.

Оснивач Фондације Данијела Василијевић верује да ће, уз помоћ привредника и људи добре воље, већину жеља малишана моћи да испуне.

„Данас смо у Белој Цркви да отворимо кућицу жеља. Сва деца од првог до осмог разреда основе школе моћи ће да убаце своје новогодишње жеље у наредних месец дана, а ми ћемо се потрудити да испунимо што већи број жеља. Потрудићемо се да испунимо све жеље деци из Дома „Вера Радивојевић“, имајући у виду да смо то урадили и у Блацу, па да нам постане традиција да испунимо све жеље деци са којом смо отварали пројекат. Видећемо се у децембру месецу у све три општине са поклонима и биће нам пуно срце ако то буде велики број поклона и велики број уручења. Позвала бих што већи број привредника из целе Србије да нам се прикључи, посебно бих волела да се укључе привредници из ове три општине, да препознају значај, колико је важно да деца осете да се неко брине о њима и да смо ту за наше најмлађе“ – каже оснивач и управитељ Фондације „Хумана срца“ Данијела Василијевић.

Kућица жеља ће у Градском парку у Белој Цркви бити постављена наредних месец дана, и свако дете основношколског узраста ће имати прилику да убаци своју новогодишњу жељу.

Прилог БЦ Инфо: https://www.youtube.com/watch?v=QbXv70msIRY

Подели ово:

Архиве