Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста у Белој Цркви

sala Покрајински секретар за омладину и спорт Дане Баста посетио је општину Бела Црква. Том приликом састао се са председницом општине Виолетом Симић и уручио уговор о финансирању опремања спортске сале у ОШ „Жарко Зрењанин“, вредности преко 5,8 милиона динара.

Изградњу спортске сале и реконструкцију мале сале у ОШ „Жарко Зрењанин“ у износу од 235 милиона финансира Управа за капитална улагања Аутономне Покрајине Војводине. Секретар Баста и председница општине Бела Црква Виолета Симић обишли су и завршне радове на овом објекту.

„Изузетно нам је драго је што је Општина Бела Црква учествовала на конкурсу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину за изградњу, одржавање и опремање спортских објеката, и што можемо да јој помогнемо и комплетно опремимо фискултурну салу у ОШ „Жарко Зрењанин“. Опремање сале обухватиће набавку кошева, рукометних голова, гимнастичких справа, конструкције за одбојку, ормана за реквизите, струњача, лопти, као и друге опреме непоходне за бављење дворанским спортовима“ – истакао је Баста. Он је додао да ће ресорни секретаријат, у складу са својим приоритетима, наставити са подршком општинама у Војводини које немају потребне услове за развој школског спорта.

Председница Општине Виолета Симић захвалила је на добијеним средствима од Покрајине и истакла значај опремања ове школске фискултурне сале с обзиром на то да се на овакву прилику чекало више деценија.

„Оно што је најважније јесте да ће са опремањем ове сале наши ђаци добити квалитетне услове за несметано бављење спортом, а самим тим и услове за бољу и здравију будућност“ – истакла је председница Општине Бела Црква.

Нова спортска сала повезана је са реконструисаном малом салом, предвиђено је да има трибине и 350 седећих места и биће један леп и импозантан објекат.

Реализацијом овог пројекта, белоцрквански спортски клубови имаће могућност одржавање такмичења вишег нивоа јер ће добити адекватан објекат, што до сада није био случај.

Видео:https://www.youtube.com/watch?v=ddP_CUlDHw0&feature=emb_logo

Преузето са информативног портала БЦ инфо

Подели ово:

Архиве