УМЕТНОСТ И РЕЦИКЛАЖА ЗАЈЕДНО

 

LOGO

 

УМЕТНОСТ И РЕЦИКЛАЖА ЗАЈЕДНО

Млади општине Бела Црква ће 17. новембра са почетком у 19х премијерно извести представу „ Чаробно језеро“ у општинском центру за културу у Белој Цркви. Уз подршку Немачке организације за међународну сарадњу – ГИЗ и Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне, представа промовише рециклажу, заштиту вода и улогу појединца и друштва у томе. Млади глумци нарочито желе да подстакну грађане Беле Цркве да користе жичане контејнере за одвојено сакупљање пластичних флаша (ПЕТ амбалаже). Гледаоци ће уместо улазница за представу донети по 5 пластичних флаша. Запослени у комуналном предузећу „Белоцрквански комуналац“ ће својим грађанима на лицу места показивати како да правилно одложе пластичне флаше од воде, сокова, млека и других напитака. Такође, грађани ће путем припремљених флајера моћи да се информишу о локацијма жичаних контејнера у граду.

Планирано је да следеће године на територији града буде успостављено 5 рециклажних острва са контејнерима за ПЕТ, папир и картон и стакло и да сав сакупљен материјал буде рециклиран. На овај начин ће се смањити количина отпада који завршава на депонији и у природи.

Млади Беле Цркве ће током наредне године изводити представу на целој територији општине и на тај начин позивати грађане да подрже рециклажу кроз одвојено сакупљање. Кроз спој лепог и корисног, општина Бела Црква жели да своје грађане на забаван и едукативан начин укључи у процес рециклаже и селективног одлагања отпада. Корист ће бити обострана – мање отпада на депонијама и чистија и здравија Бела Црква.

DSCN0917 DSCN1088 DSCN1150 DSCN1225 DSCN1265

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ)  је организација за међународну сарадњу која у име немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ), подржава Србију кроз многобројне билатералне и регионалне пројекте. Као имплементациона организација Владе Савезне Републике Немачке, ГИЗ већ више од 10 година представља поузданог партнера у пружању подршке јавном, приватном и цивилном сектору у Републици Србији. Од 2000. године, Савезна Република Немачка је кроз непосредну помоћ као и путем фондова ЕУ издвојила за Србију 1,4 милијарде евра, што представља највећи појединачни износ развојне помоћи који је нека држава упутила Србији.

 

Подели ово:

Архиве