ИСПИТИВАЊЕ СТАВОВА ГРАЂАНА О ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

img0048

– Састанци са цивилним и бизнис сектором –

Општина  Бела Црква заједно са Немачком организацијом за међународну сарадњу – ГИЗ у оквиру ИМПАКТ пројекта наставља испитивање ставова грађана о заштити животне средине кроз састанке са представницима привредног и цивилног сектора, који ће бити одржани у четвртак 25.07.2013. године у великој сали зграде Општинске управе Бела Црква.

Прва фокус група за привреду одржаће се у интервалу од 09х-11:30х, а друга фокус група за цивилни сектор у интервалу од 12х-14:30х.

У оквиру ових састанака водиће се дискусија на теме стања животне средине у нашој општини као и тренутног стања управљања отпадом и отпадним водама. Том приликом дефинисаће се основни проблеми, као и њихови узроци, а након тога учесници ће имати прилику да оцене квалитет комуналних услуга и да процене ниво сарадње са локалном самоуправом.
На самом крају представници привредних субјеката и удружења грађана одредиће који су то по њиховом мишљењу приоритети за унапређење животне средине и промене ставова грађана, али и које су са њихове тачке гледишта најбоље мере за побољшање тренутног стања управљања комуналним отпадом и отпадним водама.

Резултати састанака указаће свим странама који су то изазови са којима се најчешће сусрећемо, да ли су грађани спремни да промене своје навике како би допринели здравијој  животној средини и да ли локална самоуправа заједно са привредом и невладиним сектором може да предузме акције како би подстакли грађане на већу бригу о свом окружењу.

Подели ово:

Архиве