Мировић у Белој Цркви: Наставићемо улагања у инфраструктуру и привреду ове општине

Председник Покрајинске владе Игор Мировић посетио је данас општину Бела Црква и том приликом са председницом општине Виолетом Симић обишао индустријску зону на ободу Беле Цркве као и нову спортску халу чију је изградњу финансирала покрајинска администрација.

„За нешто више од годину дана у Белој Цркви је изграђена нова спортска хала и реконструисана фискултурна сала у Основној школи „Жарко Зрењанин“. Овај важан посао финансирала је Покрајинска влада са преко 250 милиона динара, и овај објекат ће служити за развој спорта у овом делу Баната, за омладину, децу, спортисте и рекреативце“ – изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић приликом данашње посете Белој Цркви.

IMG-6ace76463609ca09e1e6d03cc50a0fc3-V

За изградњу и опремање индустријске зоне Покрајина и локална смоуправа уложили су знатна средства, што је општини Бела Црква створило могућности за развој привредних активности и отварање нових радних места.

„Са новим планом за инвестирање једне чешке компаније у овој зони ће бити запослено више од пет стотина радника“ – рекао је Мировић и нагласио да су за општину Бела Црква, која је у пограничном подручју, ове инвестиције веома значајне, што показује да Покрајинска влада пођеднако брине о општинама које нису на главним државним и магистралним правцима.

„Морамо да улажемо у мање развијене средине, и наш наредни задатак је да овде улажемо у локалну инфраструктуру“ – рекао је Мировић и додао да је за општи развој важно да се улаже у индустријске зоне и развој приватног бизниса.

Председник је још навео да је веома задовољан сарадњом са белоцркванском локалном самоуправом, и да је све што је планирано реализовано на време.

IMG-3b46901c392f86383c2601f57582422d-V

„У протекле четири године овде је преко Управе за капитална улагања уложено 400 милиона динара, и реализовани су бројни важни пројекти“ – рекао је Мировић и додао да је данас постигнут договор да се реконструише главна улица у Белој Цркви и раде додатне инвестиције у инустријској зони.

Председница општине Бела Црква Виолета Симић истакла је важност реализације капиталних пројекта финанираних од стране Покрајинске владе.

„Улагање из Покрајине од 81 милион динара у индустријску зону омогућило је долазак инвеститора и отварање нових радних места за становнике општине Бела Црква. Спортску салу Белоцрквани чекају већ деценијама, то је огромна инвестиција од 260 милиона динара заједно са опремањем“ – рекла је председница општине Виолета Симић.

Симић је истакла и важност завршетка градње и опремања плућне болнице у Белој Цркви средствима Покрајинске владе у висини од 49 милона динара и њен значај за укључивање у цовид систем са стотину постеља.

Активности локалне самоуправе општине Бела Црква у наредном периоду биће усмерене на пројекат реконструкције Главне улице и заштићеног градског језгра Беле Цркве.

„Ове године смо из буџета општине издвојили 20 милиона динара за пројектну документацију партерног уређења Главне улице која је дуга 1,2 км. Овај пројекат је од капиталног значаја јер обухвата и систем одвода атмосферских вода и ми очекујемо да ћемо на јесен имати спреман пројекат и да ћемо са председником Мировићем направити договор око финансијске консктрукције“ – додала је председница општине Бела Црква Виолета Симић.

Обиласку су присуствовали Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић, Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, као и директори Управе за капитална улагања и Развојне агенције Војводине Недељко Kовачевић и Никола Жежељ.

Видео преузет са информативног портала БЦ Инфо: https://www.youtube.com/watch?v=M6KDFm5vhvE

Извор: Информативни портал БЦ Инфо

Подели ово:

Архиве