Нове канте и контејнери за Белу Цркву од Министарства заштите животне средине

Jaksa-Simic-Irovic-Komunalac-1536x1046

Државни секретар Министарства заштите животне средине Роберт Јакша потписао је данас са председницом општине Бела Црква Виолетом Симић уговор о додели опреме за сакупљање и рециклажу отпада коју је обезбедило Министарство. Бела Црква је добила 131 канту за смеће и 50 контејнера.
Председница општине Виолета Симић истакла је значај нове опреме у циљу унапређења адекватног одлагања отпада и што чистије и лепше животне средине на територији општине Бела Црква.

„Задовољство ми што сам данас угостила господина Роберта Јакшу из Минстарства заштите животне средине и захвална сам на овој донацији. Нова опрема нам је значајне из више разлога. Ми смо општина која има изузетне туристичке потенцијале, који се заснивају управо на очуваној животној средини и ови контејнери су нам битни јер ћемо их поставити на туристичким локацијама и на тај начин много лакше и брже сакупљати и одлагати отпад. Обзиром да смо мала и релативно неразвијена општина, ово је велика помоћ нашем комуналном предузећу, јер би оно тешко могло да обезбеди ову опрему из сопствених прихода“ – нагласила је Симић.

Kако је навео Државни секретар Јакша, Министарство заштите животне средине наставиће да пружа подршку локалним самоуправама у обезбеђивању опреме за сакупљање, рециклажу и што адекватније управљање отпадом.

Подели ово:

Архиве