Спасиоци из Беле Цркве доказали због чега су најбољи у Војводини

Спасиоци из Беле Цркве доказали  због чега су најбољи у Војводини.Пре неколико дана су хладне главе и брзом реакцијом спасени девојчица стара 6 година из Банатског Новог села и дечак узраста 15 година из Качарева. Обоје деце утапало се изван зоне означене за безбедно купање док су родитељи били на плажи!

Два млада живота су спасена у поподневним сатима на истој плажи у пречнику од око 7 метара и у размаку од само неколико сати. Око 14х шестогодишња девојчица је почела да се утапа, спасилац Давид Сендић је одмах уочио и почео акцију спасавања.

Након три сата, петнаестогодишњи дечак из Качарева је нестао под водом изван обележене зоне коју надгледају спасиоци, ипак Игор Радулов је на сву срећу гледао даље и видео на време.

-Овај случај је био тежи, дечак је био у другој фази, са помодрелим уснама, попио је доста воде и био згрчен услед налета адреналина. Игор га је извукао, указана му је помоћ,умирили су га и све је било у реду. Спасиоци су реаговали за сваку похвалу, и могу само да им честитам, каже Оливер Јанкулов координатор службе спасавања на води.

Иначе, јучерашњи дан остаће упамћен по највећем броју купача од почетка сезоне,али и по одређеном броју пијаних гостију који су у појединим ситуацијама били и прилично ратоборни.

Подели ово:

Архиве