Министарка проф. др Дарија Kисић Тепавчевић посетила Белу Цркву

Darija-Bela-Crkva-678x381 Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Kисић Тепавчевић посетила је Белу Цркву, где је са председницом општине Виолетом Симић, начелницом Јужнобанатског управног округа Марином Томан и директорком Центра за социјални рад „8. Мај“ Маријаном Георгијевски разговарала о активностима које ће се спроводити у наредном периоду у циљу унапређења услуга социјалне заштите.

Председница општине Бела Црква Виолета Симић захвалила је министарки Kисић Тепавчевић на посети нашој општини, током које су договорени планови за наредну годину, у циљу побошљања услова за живот и рад грађана.

„Направили смо динамични план, одредили смо приоритете у домену рада Центра за социјлани рад у Белој Цркви, Дома за децу и омладину и у погледу унапређења положаја особа са инвалидититеом. Захвалила бих се и представницима свих удружења који су данас били наши гости, разговор је био врло конструктиван, чули смо примере добре праксе и могли смо доста тога научити“ – рекла је Симић.

Начелница Јужнобанатског управног округа Марина Томан рекла је да је на састанку договорена даља подршка на унапређењу кадровских капацитета установа у општини Бела Црква и њиховој техничкој опремљености.

„Важан нам је и састанак са представницима цивилног друштва на коме смо договорили и додатну подршку од стране Министарства и локалних самоуправа, како би се унапредио рад удружења која се баве проблематиком особа са инвалидитетом. Драго ми је када видим добру сарадњу локалних самоуправа и добар партнерски однос између представника цивилног друштва“ – рекла је Томан.

Grebenac-Darija-scaled Проф. др Kисић Тепавчевић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом су током посете Белој Цркви разговарале и са представницима удружења за заштиту особа са инвалидитетом из Панчева, Вршца, Пландишта, Опова, Kовачице, Алибунара, Kовина и Беле Цркве, о унапређењу услова живота и рада особа са инвалидитетом.

„На територији Јужнобанатског округа постоје 24 удружења особа са инвалидитетом, а у овој години је за њихов рад издвојено више од 5 милиона динара, чиме је обезбеђено укључивање особа са инвалидитетом у различите инклузивне програме и активности. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је у сарадњи са компанијом „Моцарт“ обезбедило комби возило за потребе особа са инвалидитетом на подручју Беле Цркве“ – истакла је Kисић Тепавчевич.

У претходном периоду обезбеђена су средства Сектора за заштиту особа са инвалидитетом за изградњу првог инклузивног игралишта за децу са инвалидитетом у Панчеву, постављање рампи на приоритетним објектима у Алибунару, Kовачици и Пландишту, адаптацију просторија, увођење грејања на објекту Удружења параплегичара и квадриплегичара Опово, набавку рачунарске опреме и намештаја за два удружења особа са инвалидитетом из Вршца и друго.

Проф. др Kисић Тепавчевић је у Белој Цркви посетила и Дом за децу и омладину „Вера Радивојевић“, за које је Министарство у претходном временском периоду издвојило финансијска средства за реконструкцију крова и опремање, а у току су и радови на замени расвете.

 

Подели ово:

Архиве