Подела аутоседишта за бебе по први пут у Белој Цркви

2 Општина Бела Црква, као вид подршке породицама, обезбедила је 130 аутоседишта за све бебе рођене у 2020. години. По први пут се оваква акција спроводи у општини Бела Црква, а додела аутоседишта организована је у великој сали Општинске управе.

7

Набавка аутоседишта извршена је средствима  од прекршајних казни која се сливају у буџет општине,а на основу одлуке Савета за безбедност саобраћаја општине Бела Црква.
4
„Сматрамо да ова донација значи нашим мештанима, с обзиром на ковид пандемију и на целокупну материјалну ситуацију. Надам се да ће ова акција постати традиционална, пре свега, због безбедности наших малишана. Пожелела сам свим породицама да им ускоро доделимо  и друго аутоседиште,а ово је још једна мера наше општине у циљу повећања наталитета“ – рекла је председница општине Бела Црква Виолета Симић.
Због ситуације са ковид пандемијом, подела аутоседишта извршена је уз мере опреза, тако да су родитељи долазали у мањим групама. Из локалне самоуправе поручују да ће сва деца рођена 2020. године добити аутоседишта, а за насељена места подела ће бити преко Месних заједница.

Иначе, цела акција је наишла је на изузетно леп пријем код родитеља који су истакли да им донација седишта веома значи у уштеди кућног буџета, јер куповина аутоседишта није мала ставка.

 

Подели ово:

Архиве